De Vlonder 26a | 5427 DC Boekel | info@safeplaypoint.nl | 0492-324881 | boingplaygrounds.com
zoeken:   
SERVICE
Home / Service


Service
Kinderen hebben een uitlaatklep nodig, ze zitten namelijk vol energie. Buitenspelen is daarvoor perfect. Buitenspelen heeft namelijk vele voordelen:
Goed voor de gezondheid
Stimuleert de motorische ontwikkeling
Verhoogt de sociale vaardigheden
Bevordert de opmerkzaamheid en het oriëntatievermogen
Verhoogt de immuniteit tegen ziekten
Voorkomt overgewicht

Speeltoestellen dagen de kinderen (0 tot 18 jaar) uit om te spelen en hoe beter het speeltoestel past bij de doelgroep hoe intensiever het gebruikt zal worden. De veiligheid van toestellen en omgeving is daardoor ook een belangrijk onderdeel voor de gebruiker.

One stop shop concept
Safe-PlayPoint onderhoudt speel- en sporttoestellen waarbij het kind centraal staat. Voor advies wat betreft de inrichting van uw speelterrein en voor valdempende ondergronden kunt u bij ons terecht. Safe-Playpoint richt zich met name op de gemeentelijke markt, de scholen, kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang, de recreatieve sector en speeltuinverenigingen.

Levering en installatie
Onze Boing ondergronden worden op maat en bestelling gemaakt. Deze ondergronden worden bij ons in de fabriek gemaakt en ter plekke bij u op locatie gelegd.

Naast onze Boing ondergronden bieden wij ook diverse speeltoestellen aan. Wij leveren deze aan met montagehandleidingen, waardoor u in staat bent om de toestellen zelf te installeren. Deze kunnen indien gewenst ook door ons geplaatst en geïnstalleerd worden. Voor meer informatie hierover kunt u contact met ons opnemen.Onderhoud en service
Wij zijn de perfecte partner voor inspecties en onderhoud van speel- en sporttoestellen. Met advies van vakkundige medewerkers met vele jaren ervaring garanderen wij een specialist te zijn op het gebied van inspecties en onderhoud en bent u verzekerd van kwaliteit. Daarnaast kunnen wij u ook voorzien van advies over de inrichting van het speelterrein en renovatie. Door deskundig onderhoud kan de levensduur van een toestel met vele jaren worden verlengd. Zo haalt u het maximale uit uw investering.

Er zijn een aantal inspecties die wij voor u kunnen uitvoeren om het onderhoud van uw speel- en sporttoestellen optimaal te houden.

Functionele inspectie
Bij deze inspectie wordt de veiligheid, functionaliteit en stabiliteit van het toestel gecontroleerd op slijtage. Enkele aandachtspunten hierbij zijn de bodemvrijheid, oppervlakte afwerking, blootliggende funderingen, scherpe randen, ontbrekende onderdelen en overmatige slijtage van bewegende onderdelen. De norm adviseert om deze inspectie minimaal eens per kwartaal uit te voeren.

Jaarlijkse hoofdinspectie/veiligheidsinspectie
Deze inspectie wordt uitgevoerd om het gehele veiligheidsniveau van speeltoestellen, funderingen en ondergronden vast te stellen, bijvoorbeeld door controle op de aanwezigheid van houtrot, corosie of eventuele veranderingen in het veiligheidsniveau.
Tijdens de inspectie wordt een inspectie rapport opgesteld, voorzien van foto’s van toestellen, speelplek en detailfoto’s van eventuele gebreken. Indien mogelijk worden kleine reparaties direct uitgevoerd. Indien dit niet mogelijk is, dan wordt na de inspectie kosteloos een offerte voor de herstelwerkzaamheden opgesteld en naar u verstuurd.

Visuele inspectie

Tussen de veiligheidsinspectie en de functionele inspectie door, moet het toestel visueel geïnspecteerd worden. Tijdens deze inspectie kunnen gevaren als gevolg van vandalisme, gebruik of weeromstandigheden geïdentificeerd worden zoals defecte onderdelen of glasscherven.
Daarnaast wordt er gecontroleerd en aangegeven wat voor valdempende veiligheidsondergrond minimaal vereist is (HIC waarde) en aan welke afmetingen deze moeten voldoen.


Ontwerp en productie speeltoestellen
Met meer dan 25 jaar ervaring in zowel ontwerp, productie, plaatsing en onderhoud zijn wij de perfecte partner voor u om u in al deze facetten te ondersteunen. Door de opgebouwde kennis van speeltoestellen, attractie toestellen en waterglijbanen zijn we op het gebied van ontwerpen, construeren en produceren schatrijk. Ook bestaande inrichtingen en installaties zien we als een uitdaging om te verbeteren.
 
Cradle to Cradle
Ons doel is om een toekomstbestendig product te garanderen. Hierbij filteren we de gebruikers, de gewenste eisen en materialen, installatiemethode en de verwachtte levensduur. Bij het behalen van dit doel houden we sterk rekening met het duurzaamheidsproces: Cradle to Cradle. Dit is een nieuw businessmodel om producten zo te ontwerpen dat ze van begin tot eind veilig en herbruikbaar zijn. Het is aan ons, om de uitdaging aan te gaan om producten te ontwikkelen die veilig en gezond zijn voor mens en milieu. Na gebruik moeten de grondstoffen volledig afbreekbaar zijn.

Veiligheid

Het is belangrijk dat kinderen veilig kunnen spelen. Het verleggen van hun grenzen en het leren omgaan met risico’s is een belangrijk onderdeel hiervan. Helaas gaat dit niet altijd zonder slag of stoot. Speelruimtes moeten daarom voldoen aan de veiligheidseisen die er gesteld zijn voor speeltoestellen en valondergronden. Speeltoestellen vallen onder het Warenwetbesluit attractie- en speeltoestellen (WAS). Hierin wordt de veiligheid van speeltoestellen geregeld.


Wilt u graag meer informatie of samen sparren om het beste te halen uit uw speelomgeving? Vraag dan nu een offerte bij ons op!


Offerte
Contactgegevens
Safe playpoint
De Vlonder 26
5427 DC Boekel

0492-324881
info@safeplaypoint.nl
boingplaygrounds.com/


Nieuwsbrief
Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen?

Vul hier uw naam en E-mailadres in!

Naam*
E-mailadres*
Ik accepteer de privacyverklaring*
Velden met een * zijn verplicht


© Safe-PlayPoint. Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden
';
';
×